Uraganul Dorian s-a intensificat, vineri seară, la nivelul unei furtuni foarte periculoase, de categorie 4, viteza vântului atingând aproape 215 km/h, a anunţat Centrul Naţional american pentru uragane (NHC).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uraganul se află deasurpa Atlanticului, la circa 925 km la est de oraşul West Palm Beach, din Florida şi la 645 km la est de Bahamas, conform NHC.

Dorian ar urma să ajungă în Bahamas duminică.

"Cei care nu vor să fie evacuaţi se pun într-un mare pericol. Vă implor, nu fiţi fără minte şi nu vă puneţi în faţa uraganului", a transmis, vineri, premierul din Bahamas, Hubert Minnis.

Format de apele calde de la sfârşitul venii, Dorian, va fi de categorie 4, a doua cea mai puternică, potrivit scalei Saffir-Simpson de măsurare a intensităţii uraganelor.

Dorian va ajunge probabil pe coasta estică a Floridei luni, înainte de a ajunge în centru marţi, dar vânturi cu forţa unei furtuni tropicale ar putea începe în regiuni ale Floridei cel mai devreme sâmbătă seară. Furtuna ar putea afecta centre intens populate, precum  şi destinaţii turistice majore din Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.