Un jurnalist de la site-ul american “The Daily Dot” a deschis un cont cu numele lui Donald Trump imediat ce a fost postat pe Internet un URL către formularul de înscriere pe “Truth social”, reţeaua de socializare anunţată miercuri de către miliardar, interzis pe Twitter şi Facebook după asaltul de la Capitoliu, la 6 ianuarie, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul preşedinte republican a anunţat că vrea să înfiinţeze o platformă pe care oamenii se pot exprima liber, fără cenzurarea ”adevărului”.

Însă această iniţiativă i-a mobilizat imedat criticii, pentru a o ridiculiza.

Un specialist în reţele de socializare şi divulgări de date, Mikael Thalen, a creat un profil cu celebra poză a lui trump de pe Twitter, cu numele de utilizator @donaldtrump.

Jurnalistul a avut acces la site printr-un URL direct la site - care urmează să fie deschis în mod oficial în 2022 -, însă a fost scos imediat offline, iar contul cu numele Donald Trump a fost şters.

La fel ca pe Twitter - unde posta ca @realDonaldTrump, după ce numele i-a fost luat de altcineva -, fostul şef de stat şi-a văzut numele folosit de către altă persoană, timp de câteva minute.

Însă Trump nu este singurul care s-a aflat în acest caz, iar mai multe personalităţi complotiste şi apropiaţi ai miliardarului s-au confruntat cu aceeaşi problemă - unii puşi pe glume au creat rapid un cont fals.

Între aceştia din urmă s-a aflat şi fiul fostului preşedinte american, Donald Jr., care a folosit un cont fals pentru a publica imagini şi mesaje injurioase sau vulgare, înainte ca acesta să fie şters.

“Truth social” - care arată foarte mult ca Twitter şi Mastodon, două reţele de “micro-blogging” care permit publicarea unor mesaje foarte scurte - se prezintă drept ”o platformă socială deconectată de la orice ideologie, care încurajează o discuţie liberă, cinstită, deschisă şi globalizată, fără nicio discriminare a diverselor curente de gândre”.

Site-ul propune urmarea ”adevărului” - o entorsă din partea celui care a făcut celebre în mandatul său ”faptele alternative”, adică minciuni mai mult sau mai puţin groteşti debitate în vederea atingerii obiectvelor sale şi viziunii sale politice a Statelor Unite.

Unii privilegiaţi, a căror înscriere urmează să fie validată, vor putea folosi această platformă - începând din noiembrie.

Însă accesul marelui public, utilizatorii americani ai Internetului, urmează să poată face acest lucru în primele luni ale lui 2022.

În privinţa restului lumii, nu s-a anunţat încă dacă este posibilă o înscriere pe platformă.

Ceea ce este sigur este faptul că, de această dată, Donald Trump nu are să fie dat afară, indiferent ce ar posta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.