Preşedintele american Donald Trump a criticat tratamentul „dur” aplicat de Uniunea Europeană Marii Britanii în urma deciziei de a acorda o amânare a Brexitului până pe 31 octombrie, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Păcat că Uniunea Europeană este aşa de dură cu Marea Britanie în ceea ce priveşte Brexitul. UE este, la fel, un partener comercial brutal cu SUA, ceea ce se va schimba. Câteodată în viaţă trebuie să laşi oamenii să respire dacă nu vrei să se întoarcă totul împotriva ta”, a scris Trump pe Twitter.
 
Mai devreme săptămâna aceasta, Trump a ameninţat din nou că va impune „taxe de 11 miliarde de dolari pentru produsele din UE” pe fondul unei dispute de lungă durată cu privire la subvenţiile oferite pentru fabricarea de avioane.
 
Trump a afirmat anterior că i-a transmis premierului britanic Theresa May ideile sale „privind cum să negocieze” însă „ea nu a ascultat”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.