Preşedinţii Statelor Unite şi cel al Peru, Donald Trump şi Martin Vizcarra, au vorbit la telefon sâmbătă despre pandemia de coronavirus şi despre situaţia Venezuelei, a anunţat ambasada din Lima, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump "a lăudat curajul şi rezistenţa poporului din Peru în determinarea sa de a reduce incidenţa virusului" şi i-a propus preşedintelui Vizcarra sprijinul Statelor Unite în lupta contra pandemiei, a anunţat ambasada într-un comunicat. 

Cei doi şefi de stat "au estimat că este esenţială cooperarea internaţională pentru a înfrunta această criză sanitară", potrivit comunicatului.

Trumo şi Vizcarra au vorbit şi despre situaţia Venezuelei, unde doi foşti soldaţi americani au fost arestaţi şi acuzaţi că au încercat să-l înlăture de la putere pe Nicolas Maduro. 

Donald Trump "i-a mulţumit preşedintelui Vizcarra pentru susţinerea puternică în revenirea la democraţie în Venezuela", a indicat ambasada. 

Peru este fondatoarea Grupului de la Lima, un grup de ţări din regiune care consideră, ca şi Statele Unite, că preşedintele Maduro este ilegitim şi îl recunosc pe Juan Guaido drept preşedinte interimar al Venezuelei.  


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.