Preşedintele american Donald Trump şi-a reluat joi atacul împotriva votului prin poştă, printr-o postare pe Twitter, sugerând că rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2020 nu va putea fi stabilit cu exactitate şi că ar putea să îl submineze pe oricare câştigător, inclusiv pe el. Twitter a plasat un avertisment pe postarea preşedintelui, pentru a semnala că aceasta ar putea conţine informaţii înşelătoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care se află în urma contracandidatului său democrat Joe Biden în sondajele de opinie, a continuat să facă atacuri fără dovezi legate de votul prin poştă, potrivit cărora acestea ar fi vulnerabile la fraude, în timp ce autorităţile statelor îl consideră o alternativă la votul în persoană în timpul pandemiei de coronavirus. Experţii în alegeri care au studiat alegerile care au avut loc pe parcursul a zeci de ani afirmă că fraudele sunt rare.

”Din cauza numărului fără precedent de buletine de vot nesolicitate care vor fi trimise alegătorilor, sau altora, în acest an, rezultatul alegerilor din 3 noiembrie ar putea să nu fie stabilit cu exactitate niciodată, ceea ce doresc unii. Un alt dezastru al alegerilor ieri. Opriţi nebunia buletilor de vot”, a scris Trump pe Twitter.

În 16 state este nevoie ca alegătorul să dovedească de ce absentează de la vot, cum ar fi o boală sau o călătorie. Alte 34 de state permit doar alegătorilor înregistraţi să voteze prin poştă. Trump a susţinut, fără dovezi, că acest din urmă sistem este expus la fraude, cu toate că americanii votează de mult timp prin poştă.

În alegerile din 2016, 1 din 4 voturi au fost prin poştă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.