Fostul preşedinte american Donald Trump se va declara drept cel mai important lider al Partidului Republican şi îl va ataca pe preşedintele Joe Biden, la reuniunea conservatorilor din Orlando, în prima sa apariţie publică de la plecarea de la Casa Albă, în urmă cu aproape şase săptămâni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă aflu astăzi în faţa voastră pentru a declara că drumul incredibil pe care am pornit împreună în urmă cu patru ani este departe de a se fi încheiat”, va spuneTrump Conferinţei de Acţiune Politică Conservatoare (CPAC) din Orlando, Folorida, potrivit unor fragmente din discursul acestuia, publicate de echipa sa.

”Ne-am reunit în această după-amiază pentru a discuta despre viitor – viitorul mişcării noastre, viitorul partidului nostru şi viitorul iubitei noastre ţări”, va adăuga acesta.

În tumultoasele ultime săptămâni ale mandatului său, suporterii lui Trump au lansat pe 6 ianuarie un atac împotriva Capitoliului din Washington, în încercarea de a nu permite Congresului să certifice victoria lui Biden în alegeri, despre care Trump a afirmat în mod fals că au fost fraudate pe scară largă.

În interiorul Partidului Republican a izbucnit un război, lideri marcanţi, precum liderul minorităţii din Senat, Mitch McConnell, dorind ca Trump să fie lăsat în spate, în timp ce alţii, precum aliatul fostului preşedinte Lindsey Graham, considerând că viitorul partidului depinde de energia bazei conservatoare pro-Trump.

”Partidul Republican este unit. Singura diviziune este între câţiva lideri politici de la Washington DC şi restul lumii din ţară”, va spune Trump.

Fervoarea din jurul lui Trump la evenimentul de patru zile a fost atât de mare încât fiul fostului preşedinte, Donald Trump Jr., a declarat că reuniunea este T-PAC, iar participanţii au adus o statuie aurie care îl înfăţişează pe Donald Trump.

Trump a discutat în privat despre o nouă candidatură a sa la preşedinţie în 2024, potrivit consilierilor, dar fragmentele din discurs nu oferă niciun indiciu despre ce ar putea face acesta.

”Va fi o decizie pe care o va lua pe parcurs”, a declarat Ronna McDaniel, preşedinta Comitetului Naţional Republican, la emisiunea “Face the Nation” de la CBC.

Pe termen scurt, Trump îşi propune să înfiinţeze o organizaţie politică superPAC, pentru a sprijini candidaţii care reflectă politicile sale, a spus un consilier.

Discursul lui Trump va include atacuri la adresa lui Biden, pentru a încerca să se poziţioneze drept principalul critic al noului preşedinte, inclusiv asupra imigraţiei şi securităţii de-a lungul frontierei SUA cu Mexicul şi redeschiderea lentă a şcolilor închise din cauza pandemiei.

”Ştiam cu toţii că administraţia Biden va fi rea - dar niciunul dintre noi nu şi-a imaginat cât de răi ar fi şi cât de la stânga vor merge”, va spune Trump.

”Joe Biden a avut cea mai dezastruoasă primă lună a oricărui preşedinte din istoria modernă”, potrivit lui Trump.

Casa Albă Biden a precizat că intenţionează să ignore discursul lui Trump.

”Nu ne concentrăm, cu siguranţă, pe ceea ce va spune preşedintele Trump” la CPAC, a declarat purtătorului de cuvânt Casa Albă, Jen Psaki, reporterilor, săptămâna trecută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.