Fostul preşedinte american Donald Trump, aflat în căutare disperată de fonduri şi imagine, a anunţat marţi, într-o înregistrare video publicată pe reţeaua sa Social Truth, în plină Săptămână a Patimilor, lansarea unei Biblii, "cartea sa preferată", la preţul de 60 de dolari, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Religia şi creştinismul sunt cele două lucruri care lipsesc cel mai mult acestei ţări", a spus Trump.

Cu câteva zile înainte de Paştele catolic, fostul preşedinte Donald Trump a anunţat marţi lansarea unui parteneriat plătit cu o vedetă de muzică country pentru a pune în vânzare Biblii, "cartea sa preferată".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"God Bless the USA Bible" (Biblia "Dumnezeu să binecuvânteze SUA") este numele acestei cărţi religioase, vândută la preţul de 59,99 dolari un exemplar.

Titlul este un ecou al cântecului de succes "God Bless the USA" al celebrului muzician conservator Lee Greenwood, care se cântă la fiecare dintre mitingurile lui Donald Trump. Cu acest cântăreţ country, miliardarul se lansează într-o nouă afacere.

"Redă Americii credinţa", spune candidatul republican într-o înregistrare video de trei minute publicată pe reţeaua sa Truth Social, în plină Săptămână a Patimilor. Este o aluzie la sloganul emblematic al campaniilor sale prezidenţiale, "Make America great again".

În videoclip, fostul preşedinte îşi încurajează susţinătorii să cumpere aceste Biblii. "Fiecare american are nevoie de o Biblie în casa sa, iar eu am mai multe. Aceasta este cartea mea preferată. Este cartea preferată a multor oameni", spune Donald Trump, care curtează intens cercurile evanghelice de la alegerea sa în 2016.

Deşi fostul preşedinte nu vinde el însuşi Biblia, el primeşte redevenţe pentru achiziţii, explică The New York Times, care citează o sursă informată despre contract. Pe site-ul său, grupul care oferă spre vânzare cartea sfântă se laudă că este "singura Biblie promovată de Donald Trump!". Organizaţia precizează însă că niciun cent din veniturile obţinute din vânzarea acestor Biblii nu va fi folosit pentru a finanţa campania candidatului republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Cu toate acestea, precizează că imaginea sa este folosită în cadrul unui parteneriat plătit.

Este o plată binevenită pentru candidatul republican, în condiţiile în care Curtea de Apel de la New York i-a cerut o cauţiune de 175 de milioane de dolari în procesul de fraudă vizând Trump Organization. Această sumă a fost redusă în mod neaşteptat luni, în condiţiile în care instanţa din statul New York ceruse iniţial 454 de milioane de dolari. Dacă nu plăteşte această amendă, Donald Trump riscă să i se blocheze conturile bancare şi să i se confişte şi să i se vândă bunurile imobiliare, începând cu zgârie-norii săi din inima Manhattanului.

La jumătatea lunii februarie, imediat după condamnarea sa pentru fraudă, fostul preşedinte al Statelor Unite a lansat, în mod surprinzător, un nou model de adidaşi. care au Imprimat cu un "T" pe limbă şi cu un steag american pe călcâi. Model auriu, limitat la 1.000 de perechi, a fost descris ca fiind "îndrăzneţ şi dur, la fel ca preşedintele Trump". Destinate "adevăraţilor patrioţi", aceste încălţări au avut un preţ de 399 de dolari perechea. A fost o lovitură publicitară menită să îi facă pe oameni să uite de problemele sale legale, în plină campanie pentru a recâştiga Biroul Oval.

Marţi, fostul magnat imobiliar a aplaudat, de asemenea, lansarea cu succes la bursă a reţelei sale sociale. "Iubesc Truth Social, iubesc adevărul", a spus el, salutând succesul acţiunilor pe Nasdaq.

CITEȘTE ȘI Preţul acţiunilor companiei de social media a lui Donald Trump a crescut marţi cu peste 50% la debutul pe Wall Street

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.