Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a declarat sâmbătă că nu crede că liderul nord-coreean Kim Jong Un doreşte să se amestece în alegerile prezidenţiale americane din 2020 şi că ar fi surprins dacă Phenianul ar acţiona cu ostilitate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom vedea în legătură cu Coreea de Nord”, a spus Trump reporterilor, după ce ambasadorul Coreii de Nord la ONU a declarat sâmbătă că denuclearizarea nu se mai află pe masa negocierilor cu Statele Unite.

”Aş fi surprins în cazul în care Coreea de Nord ar acţiona cu ostilitate. Ştie că vin alegerile. Nu cred că vrea să se amestece în asta, dar vom vedea...cred că ar dori să vadă că se întâmplă ceva. Relaţia este foarte bună, dar există o anumită ostilitate, nu există nicio îndoială”, a afirmat Trump la Casa Albă, înainte de a pleca spre Florida.

Ambasadorul Coreii de Nord la Naţiunile Unite, Kim Song, a declarat sâmbătă că denuclearizarea nu se mai află pe masa negocierilor cu Statele Unite şi că nu sunt necesare discuţii îndelungate cu Washingtonul.

Comentariul ambasadorului a părut să meargă mai departe de un avertisment anterior al Coreii de Nord potrivit căruia discuţiile legate de programul său de înarmare nucleară, subiectul de interes principal al discuţiilor SUA cu Coreea de Nord din ultimii doi ani, ar putea să nu mai fie o temă de discuţie având în vedere refuzul Washingtonului de a oferi concesii.

Kim a afirmat într-un comunicat că ”dialogul susţinut şi substanţial” dorit de Statele Unite este ”un subterfugiu pentru a câştiga timp pentru agenda politică internă”, o referire la candidatura lui Trump pentru realegerea sa ca preşedinte în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.