Fostul preşedinte american Donald Trump a plecat de la procesul civil cu privire la fraude legate de valoare activelor sale imobiliare, după ce judecătorul i-a interzis să-i atace echipa, care nu l-a împiedicat pe magnatul în domeniul imobiliar să-şi reia invectivele împotriva justiţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt blocat aici pentru că am de a face cu o procuroare generală coruptă, care comunică cu Departamentul Justiţiei la Washington pentru a mă ţine ocupat”, a tunat fostul preşedinte republican miercuri în faţa presei care-l aştepta în afara sălii de sudieri a Palatului de Justiţie din Manhattan, la New York.

”Sunt blocat aici, nu pot să fac campanie. Aş prefera să fiu în New Hampshjire, în South Carolina sau în Ohio, dar sunt blocat aici”, a declarat favoritul în sondaje cu privire la viitoarele alegeri primare republicane.

”N-ARE DE ALES, E CONDUS DE DEMOCRAŢI”

Donald Trump, prezent la audieri luni şi marţi, nu s-a prezentat miercuri la reluarea audierilor, care se pot desfăşura fără el, în faţa judecătorului Curţii Supreme (o instanţă de prim grad) în statul New York, Arthur Engoron.

Magistratul l-a pus la punct sec, în tmpul audierii, marţi, denunţând o publicare ”degradantă” pe reţeaua sa de socializare Truth Social, în care vorbea despre grefieră ca despre ”logodnica lui (Chuck) Schumer”, un ales newyorkez şi liderul democraţilor în Senat.

După această punere la punct, magistratul i-a interzis în mod oficial să-i atace echipa.

”Judecătorul ştie deja ce va face. Este un juecător (al Partidului) Democrat. Să fim totoal sinceri, n-are de ales, e condus de democraţi”, a declarat miercuri Donald Trump.

Donald Trump, Eric Trump şi încă un fil de-ai săi, Donald Trump Jr, sunt vizaţi împreună cu alţi conducători ai Trump Organization într-o plângere în civil a procurorului general al statului New York Letitia James.

Letitia James îi acuză de faptul că au umfalt active în mod ”colosal” pentru a obţine împrumuturi mai favorabile de la bănci şi condiţii mai bune de împrumut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.