Donald trump Jr. susţine că nu i-a spus în niciun moment miliardarului Donald Trump despre întâlnirea sa cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, despre care credea că are legături cu reprezentanţii Kremlinului şi că deţinea informaţii compromiţătoare despre democrata Hillary Clinton şi DNC, care ar fi sprijinit campania tatălui său în alegerile prezidenţiale din SUA, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, fiul preşedintelui a declarat că întâlnirea nu a reprezentat nimic, doar că a gestionat greşit întreaga situaţie.

”Nu. A fost un nimic. Nu aveam ce să-i spun. Adică, nu mi-aş fi amintit dea această întâlnire, dacă voi nu aţi fi început să săpaţi prin chestia asta. Practic, au fost 20 de minute irosite, ceea ce este trist”, a declarat Donald Trump Jr. într-o intervenţie pentru Fox News.

Acesta a publicat deja pe Twitter o serie de e-mailuri, în care acceptă invitaţia de a participa la o întâlnire cu avocata rusă, despre care credea că are legături cu reprezentanţii Kremlinului şi că ar deţine informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton.

Mai multe instituţii americane anchetează implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, într-o încercare de a înclina balanţa electorală spre republicanul Donald Trump, care a manifestat în timpul campaniei o atitudine mult mai favorabilă faţă de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Donald Trump a negat în repetate rânduri că ruşii sunt cei care au încercat să manipuleze alegerile prezidenţiale, susţinând că ar putea să fie vorba de alţi agenţi statali, în ciuda concluziei la care au ajuns serviciile de informaţii din SUA.

De la alegere, reprezentanţii campaniei sale au fost vizaţi de acuzaţii că ar fi luat contact cu anumiţi cetăţeni ruşi, care sunt apropiaţi de Kremlin.

Donald Trump Jr. a participat în iunie 2016 la o întâlnire cu avocata Natalia Veselniţkaia, alături de Jared Kushner şi Paul Manafort - care era atunci directorul campaniei miliardarului republican şi a fost acuzat că a lucrat pentru fostul preşedinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Preşedintele SUA a publicat un scurt comunicat cu privire la comportamentul fiului său, susţinând că acesta este o ”persoană de înaltă calitate” şi i-a aplaudat transparenţa.

Natalia Veselniţkaia a declarat că nu a avut niciodată informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton şi DNC, dar înţelege de ce Donald Trump Jr. ar fi avut impresia asta înainte de întâlnirea avută în iunie 2016 în New York.

Congresmenul Adam Schiff din Comisia pentru Informaţii a Camera Reprezentanţilor a declarat că vrea să audă mărturii din partea lui Donald Trump Jr., Jared Kushner şi Paul Manafort cu privire la întâlnirea din Trump Tower.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.