Preşedintele american Donald Trump urmează să efectueze o vizită, la începutul lui iunie, în Normandia, cu ocazia marcării a 75 de ani de la Debarcare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Voi fi acolo, voi fi acolo”, a declarat Trump, care a primit joi în Biroul Oval veterani din al Doilea Război Mondial, cu care a vorbit despre comemorările următoare.

Predecesorul său democrat Barack Obama a asistat în 2014 la ceremoniile care au marcat 70 de ani de la Debarcare, în prezenţa, între alţii, a lui François Hollande, Vladimir Putin şi Angela Merkel.

El a susţinut, la Cimitirul american de la Colleville, un discurs emoţionant în care i-a evocat pe cei care au spart ”Zidul lui Hitler” şi au luptat pentru a schimba ”mai mult decât cursul războiului, ci pentru a schimba cursul istoriei, al umanităţii”.

Debarcarea aliată, la 6 iunie 1944 - cu numele de cod Neptun - a fost cea mai mare debarcare din istorie în privinţa numărului navelor angajate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.