Preşedintele american Donald Trump a declarat luni că s-ar putea întâlni cu preşedintele iranian Hassan Rouhani şi că nu are o problemă faţă de o astfel de întâlnire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a făcut remarcile la o întâlnire cu reporterii la Casa Albă.

Rouhani a declarat că Iranul nu va discuta cu Statele Unite înainte ca Washingtonul să ridice sancţiunile reimpuse Teheranului după retragerea SUA din acordul nuclear convenit în 2015.

Trump, care a intensificat sancţiunile în care unei politici de ”presiune maximă” asupra Iranului, a declarat săptămâna trecută că o întâlnire cu Rouhani este posibilă la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care va avea loc în această lună la New York.

”Sigur, orice este posibil. Ar dori să îşi poată rezolva problema”, a afirmat Trump miercuri, referindu-se la inflaţia din Iran. ”Am putea să o rezolvăm în 24 de ore”, a adăugat preşedintele american.

O zi mai târziu, Rouhani a afirmat într-o sesiune deschisă a parlamentului iranian: ”Nu a fost luată o decizie referitoare la organizarea unor discuţii cu Statele Unite şi au existat multe oferte de discuţii, dar răspunsul nostru a fost întotdeauna negativ”.

”Dacă America ridică sancţiuni, atunci, ca şi înainte, sepoate alătura discuţiilor multilaterale dintre Teheran şi părţi participante la acordul din 3015”, a adăugat Rouhani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.