Preşedintele Donald Trump a făcut un apel la americani, sâmbătă, îndemnându-i să le ceară parlamentarilor democraţi să rezolve problema “shutdown-ului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Democraţii ar putea rezolva shutdown-ul în 15 minute! Contactaţi-vă senatorul democrat sau reprezentantul/reprezentanta în Congres. Spuneţi-le să rezolve problema! Criză umanitară”, a scris Trump pe Twitter.

“Am un plan cu privire la shutdown. Dar ca să înţelegeţi planul trebuie să înţelegeţi faptul că am câştigat alegerile şi am promis siguranţă pentru poporul american. Parte a acestei promisiuni a fost un zid la graniţa de sud. Alegerile au consecinţe”, “Ne confruntăm cu o criză umanitară importantă la graniţa de sud. Vom fi blocaţi mult timp dacă democraţii nu revin din ‘vacanţă’ şi la muncă. Eu sunt la Casa Albă pregătit să semnez!”, a mai postat preşedintele american pe Twitter.

“Shutdown-ul" care afectează o parte a administraţiei federale americane a devenit cel mai lung din istoria SUA în noaptea de vineri spre sâmbătă, intrând în cea de-a 22-a zi.

Această oprire parţială a funcţionării administraţie federale, care a început la 22 decembrie, a depăşit cele 21 de zile de "shutdown" din timpul mandatului lui Bill Clinton în 1996.

În ciuda ultimelor negocieri, parlamentarii nu au reuşit să găsească o soluţie de ieşire din impas cu privire la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, unul dintre principalele angajamente ale preşedintelui Donald Trump.

Absenţa unui acord între parlament şi Casa Albă a atras închiderea a numeroase servicii federale în perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, ministere cum sunt cel al Justiţiei, de Interne sau Departamentul de Stat au activitatea perturbată.

Pentru prima oară, vineri, cei 800.000 de funcţionari federaţi afectaţi de "shutdown" nu şi-au luat salariile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.