Summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc în Singapore pe 12 iunie, a anunţat joi preşedintele american Donald Trump, exprimându-şi speranţa ”păcii în lume”, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom încerca amândoi să transformăm (această întâlnire) într-un moment foarte special în vederea păcii în lume”, a anunţat el pe Twitter.

Trump oferă detalii pentru prima oară despre această viitoare întâlnire istorică între un preşedinte american în funcţie şi liderul Coreei de Nord vizând dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Locatarul Casei Albe a declarat anterior că ar fi preferat ca întâlnirea să aibă loc în Zona Demilitarizată (DMZ), linia de demarcaţie puternic înarmată şi fortificată care desparte peninsula. Însă Singapore a fost locul ales de către consilierii săi.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a efectuat două vizite la Phenian să se întâlnească cu Kim Jong Un, în vederea pregătirii summitului.

Pompeo s-a întors din a doua vizită în noaptea de miercuri spre joi (ora locală) împreună cu ultimii trei deţinuţi americani în Coreea de Nord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.