Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi, pe Twitter, că americanii învaţă să trăiască cu Covid-19, aşa cum au învăţat să trăiască cu gripa. Trump a făcut afirmaţia la o zi după ce a revenit din spital la Casa Albă, unde primeşte tratament intens pentru coronavirus, inaccesibil pentru majoritatea oamenilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump, care a petrecut trei zile la Walter Reed Medical Center, de lângă Washington, urma să primească marţi a cincea transfuzie cu medicamentul antiviral remdesivir, în timp ce este tratat şi cu steroidul dexametazonă, folosit de obicei pentru cazurile cele mai severe.

Preşedintele republican, care candidează împotriva democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a minimizat în repetate rânduri această boală, despre care se ştie că a omorât peste 1 milion de oameni la nivel mondial, el promiţând că va readuce milioanele de locuri de muncă pierdute în SUA din cauza carantinei.

Statele Unite au cel mai ridicat bilanţ al deceselor provocate de pandemie, peste 209.000.

”Mulţi oameni mor în fiecare an din cauza gripei, uneori peste  100.000, în pofida vaccinului. Închidem ţara? Nu, am învăţat să trăim cu ea, la fel cum învăţăm să trăim cu Covid, pentru majoritatea populaţiilor mult mai puţin letal!!!”, a scris Trump pe Twitter.

Se estimează că aproximativ 22.000 de oameni au murit de gripă în sezonul 2019-2020, potrivit statisticilor guvernamentale americane. Înainte să se fi infectat cu Covid-19, Trump a recunoscut în conversaţii înregistrate cu un jurnalist că boala este mai mortală decât gripa.

Trump nu are evenimente publice programate pentru ziua de marţi şi nu este clar când îşi va relua în totalitate îndatoririle de preşedine sau campania.

Preşedintele a scris pe Twitter că aşteaptă cu nerăbdare a doua dezbatere cu Jo Biden, programată să aibă lor pe 15 octombrie. El a scris că se simte ”grozav”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.