Donald Trump adoră un citat fals al fostului preşedinte american Ronald Reagan (1981-1989) - ”nu ştiu cum să explic acest lucru, dar când l-am întâlnit pe acest tânăr am avut impresia că strâng mâna preşedintelui”, scrie Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul Casei Albe a repostat luni acest mesaj de pe contul @reaganbattalion, unde este însoţit de comentariul ”Drăguţ!”.

Însă atât contul, cât şi citatul sunt false.

Iar Trump l-a căutat, deoarece mesajul datează din februarie 2017.

”Nu ştim ce l-a determinat pe preşedinte să să se întoarcă în arhive pentru a căuta şi republica acest tweet vechi şi fals”, comentează revista Newsweek.

Această informaţie falsă (”fake news”) se află în circulaţie din 2016.

Ea a fost publicată prima oară în 2016, pe pagina de Facebook în favoarea lui Trump “Trump Tain”, închisă în urma mai multor semnalări cu privire la publicarea unor informaţii false.

Ea a revenit prin intermediul contului @reaganbattalion - o uzurpare a publicaţiei republicane @ReaganBattalion.

Însă fotografia din tweet este autentică.

Trump şi Regan s-au întâlnit, în realitate, la 3 noiembrie 1987, a precizat Joanne Drake de la Institutul Ronald Reagan, contactată de site-ul Politifact.

Însă el nu a spus veodată aceste vorbe.

”El nu a spus niciodată acest lucru”, subliniază Joanne Drake.

Contul de Twitter de la originea falsului citatului a fost suspendat de către Twitter, iar tweetul a fost suprimat de către preşedintele american, care s-a grăbit să reposteze pe Twitter de contul certificat @ReaganBattalion în principal imagini cu mulţimea din timpul defilării organizate cu ocazia sărbătorii naţionale, la 4 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.