Preşedintele american Donald Trump a acuzat companiile de tehnologie Facebook, Twitter şi Google că promovează ”democraţii de extremă stânga”, însă a promis că va ”câştiga oricum”, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţia lui Trump vine după ce Devin Nunes, membru republican al Camerei Reprezentanţilor din Congres, a intentat un proces împotriva Twitter, acuzând compania de un tratament incorect al utilizatorilor conservatori.

„Facebook, Google şi Twitter, ca să nu mai zic de Presa Coruptă, sunt atât de clar de partea democraţilor de extrema stânga. Dar nu vă temeţi, vom câştiga oricum, la fel cum am făcut şi înainte! #MAGA”, a scris Trump pe Twitter, făcând referire prin MAGA la sloganul său de campanie „Make America Great Again” („să facem America grozavă din nou”).

Trump şi alţi conservatori au susţinut în repetate rânduri că reţelele sociale reduc la tăcere conservatorii în eforturile lor de a libera reţelele de conturi false.

Nunes a intentat un proces de 250 de milioane de dolari pentru defăimare împotriva Twitter, a două conturi de Twitter anonime şi a consultantului politic, Liz Mair. Nunes a acuzat conturile de „neglijenţă, defăimare, cuvinte insultătoare şi o conspiraţie civilă”.

Nunes susţine că Twitter a redus la tăcere conservatorii pentru a influenţa alegerile din 2018.

În ciuda criticilor, Trump a cheltuit mai mult decât oricare alt candidat la alegerile prezidenţiale din 2020 pentru campaniile sale pe Google şi Facebook, peste un milion de dolari fiind alocaţi reclamelor pe Google şi 3,5 milioane de dolari pentru cele de pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.