Theresa May a vorbit cu Donald Trump marţi, pe tema situaţiei Ierusalimului, precum şi pe tema Brexitului. Cei doi şi-au urat Crăciun fericit, însă nu a fost menţionată gruparea de extremă-dreaptă Britain First, ale cărei postări fuseseră distribuite de Trump şi care au constituit motiv de dispută, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unei transcrieri a discuţiei publicată de Downing Street, Theresa May şi-a prezentat condoleanţele pentru vieţile pierdute în accidentul în care a fost implicat un tren în statul Washington şi au „discutat despre poziţiile diferite pe care cele două ţări le-au adoptat în ceea ce priveşte statutul Ierusalimului drept capitală a Israelului”.

„Prim-ministrul l-a pus pe curent pe Donald Trump privind progresul recent înregistrat în negocierile pentru Brexit, iar preşedintele american a vorbit despre propriul progres în planurile economice. Cei doi au căzut de acord că este necesară o înţelegere rapidă post-Brexit pentru relaţiile comerciale dintre cele două ţări”, se arată în comunicatul de la Downing Street.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Nu a fost făcută nicio menţiune legată de gruparea de extremă-dreapta Britain First, ale cărei postări de pe Twitter au fost distribuite de Donald Trump. Acţiunile lui Trump au provocat un răspuns din partea lui May care a considerat că ce a făcut Trump a fost „greşit” şi a numit Britain First ca fiind „o organizaţie plină de ură”.

Trump nu a primit prea bine critica de la May răspunzând pe Twitter: „Nu te concentra pe mine, concentrează-te pe terorismul radical islamic care are loc în Regatul Unit. Noi ne descurcăm bine!”.

Casa Albă a declarat apoi că Donald Trump nu ştia că postările aparţin celor de la Britain First atunci când le-a distribuit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.