Preşedintele american Donald Trump a depăşit marţi numărul de delegaţi necesari pentru a fi desemnat câştigător al alegerilor primare republicane, o formalitatea în campania sa de realegere, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Felicitări lui Donald Trump, care este candidatul desemnat al republicanilor pentru alegerile prezidenţiale", a scris pe Twitter Ronna McDaniel, care conduce Partidul. 

"Statul său Florida tocmai i-a oferit delegaţii de care avea nevoie", a continuat ea. "Partidul nostru este unit, susţinătorii noştri sunt plini de energie şi noi suntem aproape pentru încă patru ani". 

În Statele Unite, nominalizarea preşedinţilor de către partidele lor trece prin etapa alegerilor primare. 

Donald Trump, care va candida pentur al doilea mandat pe 3 noiembrie, nu a fost niciodată ameninţat, chiar dacă trei foşti aleşi au intrat în cursă. 

După două abandonuri, a rămas doar un rival, fostul guvernator de Massachusetts Bill Weld, care nu a adunat decât scoruri marginale.  

Din cauza absenţei concurenţei, anumite State chiar au renunţat să mai organizeze alegeri primare republicane.                

Florida şi Illinois au organizat alegeri marţi, în ciuda epidemiei de coronavirus, care a provocat moartea a mai mult de 100 de persoane în SUA. 

Democraţii organizează în paralele alegerile lor primare şi fostul vicepreşedinte Joe Biden este favorit după o serie de victorii în faţa viravului său Bernie Sanders.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.