Preşedintele american Donald Trump a confirmat marţi că a blocat ajutoare de aproape 400 de milioane de dolari destinate armatei Ucrainei, dar a negat că a făcut acest lucru pentru a-l determina pe omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să iniţieze o investigaţie împotriva fiului rivalului său democrat Joe Biden, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Washington, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, s-a întâlnit cu colegi democraţi pentru a analiza posibila începere a procedurii de destituire a preşedintelui republican, sprijinul din partid pentru această acţiune fiind în creştere.

Trump a încercat în faţa reporterilor, la Naţiunile Unite, să demonstreze că nu este nimic sinistru în blocarea ajutorului, afirmând că a dorit ca Europa şi nu doar Statele Unite să intervină şi să ajute Ucraina.

Banii au fost între timp furnizaţi de administraţia Trump.

“Nu a fost vorba despre quid pro quo”, a declarat Trump, utilizând o frază în latină care înseamnă schimb de favoruri.

Trump va candida anul viitor pentru un nou mandat de preşedinte, iar Biden, fost vicepreşedinte al Statelor Unite, este cel mai bine plasat candidat pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat.

Preşedintele a recunoscut duminică că în timpul convorbirii cu Zelenski, de pe 25 iulie, a discutat despre Biden şi fiul acestuia, care a lucrat la o companie care efectua foraje pentru gaze în Ucraina. Trump a negat însă că a încercat să îl convingă să lanseze o investigaţie de corupţie împotriva celor doi, în schimbul deblocării ajutorului militar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.