Donald Trump a câştigat, sâmbătă, alegerile interne ale Partidului Republican în două noi state americane, Missouri şi Michigan, potrivit presei, apropiindu-se de nominalizarea pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Missouri, miliardarul republican a învins-o pe rivala Nikki Haley câştigând toate întâlnirile cu susţinători organizate în stat, potrivit The New York Times. Şi în Michigan, Trump a câştigat cei 39 de delegaţi aleşi în timpul unui caucus care a reunit aproximativ 2.000 de activişti, a relatat CNN. La începutul săptămânii, fostul preşedinte câştigase deja cei 16 delegaţi rămaşi din Michigan, aleşi în alegerile primare.

Republicanii dintr-un al treilea stat, Idaho, au votat şi ei sâmbătă pentru a-şi nominaliza candidatul, dar rezultatul nu a fost anunţat imediat.

Scrutinurile desfăşurate în Missouri, Michigan şi Idaho au fost alegeri interne hibride, cu reguli diferite, reflectând în unele cazuri disensiuni şi tensiuni în ciuda influenţei lui Donald Trump.

Fostul preşedinte a câştigat toate alegerile primare organizate până acum. Noile sale victorii de sâmbătă vin cu trei zile înainte de „Super Tuesday” din 5 martie, un eveniment crucial în cadrul căruia 15 state îşi organizează simultan alegerile primare democrate şi republicane. Preşedintele democrat Joe Biden şi Donald Trump sunt aproape sigur că vor învestiţi de partidele lor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.