Autorităţile din Kazahstan au decretat o zi de doliu naţional, sâmbătă, ca urmare a accidentului de avion soldat cu 12 morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o zi după accident, în centrul capitalei Nur-Sultan, cel ma mare drapel din ţară, care este arborat la o înălţime de 111 metri, era sâmbătă în bernă.

La Almaty s-au lansat apeluri pentru strângere de fonduri pentru victimele accidentului. Numeroase ţări, între care şi Rusia şi China, au transmis condoleanţe Kazahstanului.  

Vineri dimineaţă, un avion de linie cu aproximativ 100 de persoane la bord s-a rupt în două şi a distrus o casă, după ce s-a prăbuşit la puţin timp după decolare, de la Almaty, în Kazahstan, omorând 12 oameni.

Aeronava, un Fokker-100 aparţinând companiei low-cost Bek Air, s-a prăbuşit la aproximativ 15 minute după ce a decolat, la ora locală 7.05 (3.05, ora României) de pe Aeroportul Almaty, un oraş considerat plămânul economic, către capitala Nur-Sultan, situată mai la nord.

Opt persoane - inclusiv pilotul avionului, Marat Muratbaiev - au murit la locul accidentului, alte două în timp ce primeau îngrijiri după ce au fost transferate la aeroportul din Almaty, iar două au murit la spital. Între victime se află un general de la Ministerul de Interne, Rustem Kaidarov, în vârstă de 79 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.