Mai bine de o femeie din zece (12%) spune că a fost victima unuia sau mai multor violuri, iar 43% spun că au fost mângâiate sau pipăite cu intenţii sexuale, fără să-şi dea consimţământul, arată un sondaj realizat de Institutul Ifop pentru fundaţia Jean-Jaurès, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest studiu, ale cărui rezultate au fost dezvăluite vineri de postul Franceinfo, relevă totodată că 58% dintre femeile chestionate declară că s-au confruntat cu comportamente ”deplasate”, 50% cu insulte sau afirmaţii sexiste, iar 45% cu gesturi grosolane, cu conotaţii sexuale.

O largă majoritate a victimelor violurilor - între 78 şi 88% potrivit marjei de eroare - afirmă că îşi cunoaşte agresorul.

Doar între 11 şi 19% dintre ele declară că au depus plângere, iar între 56 şi 68% spun că au vorbit cu persoană din anturaj despre acest lucru..

De asemenea, între 16 şi 27% dintre femeile care spun că au fost violate cel puţin o dată afirmă că au încercat să se sinucidă după aceea.

Această anchetă a fost realizată prin chestionar autoadministrat online, în perioada 6-16 februarie, pe un eşantion de 2.167 de femei, reprezentativ pentru populaţia feminină majoră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.