Un bărbat arestat vineri şi suspectat în atacul cu satârul din faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, soldat cu doi răniţi grav, a fost eliberat în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar acesta a fost ”scos din cauză”, a declarat sâmbătă o sursă judiciară pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Versiunea bărbatului, care ”spune că a fost un martor, (care l-)a urmărit pe autorul (atacului) şi apoi a fost ameninţat, a fost coroborată în ancheta” cu privire la această agresiune soldată cu doi răniţi grav, declară această sursă apropiată dosarului.

Principalul suspect, arestat în Piaţa Bastilia la puţin timp după agresiune, era în continuare în arest prevenitv sâmbătă - dar şi alţi cinci bărbaţi.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Aceşti bărbaţi - de naţionalitate pakistaneză - locuiesc la aceeaşi adresă cu suspectul, potrivit Le Figaro.

”În mod evident este un act de terorism islamist”, a apreciat vineri seara, la postul France 2,  ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Ministrul francez de Interne a deplâns ”un nou atac sângeros împotriva ţării noastre”.

În opinia sa, ameninţarea care viza adresa de pe strada din arondismentul al XI-lea, unde au avut loc faptele - unde revista satirică a fost deja vizată la vechiul sediu - a fost ”subevaluat”.

Darmanin a spus că l-a întrebat pe prefectul poliţiei ”de ce?”.

Suspectul - născut în Pakistan -, în vârstă de 18 ani, a fost arestat în iunie având asupra sa o armă albă - ”o şurubelniţă”, potrivit lui Gérald Darmanin.

El a sosit în Franţa pe când era minor, în urmă cu trei ani.

Preluat în grijă de ajutoarele sociale din Val d'Oise, el ”nu prezenta niciun semn de radicalizare” până când a devenit major, în august, dă asigurări Consiliul Departamental

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.