Un proces împotriva a doi suedezi, acuzaţi de faptul că fac parte dintr-o ”reţea internaţională de trafic de droguri”, s-a deschis la Teheran, potrivit cotidianului guvernamental iranian ”Iran”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prima audiere a celor doibărbaţi - identificaţi drept Stephen Kevin Gilbert şi Simon Kasper Brown - a avut loc miercuri, la cea de-a 15-a cameră a Tribunalului Revoluţionar din Teheran.

Potrivit Mizan Online, agenţia oficială de presă a Autorităţii Judiciare, acuzaţii, care au intrat în Iran ca ”turişti”, au fost arestaţi în podesia a ”9,8 kilograme de răşină de opiu”, unul, şi a ”21.000 de comprimate de tramadol” - un medicament opioid împotriva durerii - celălalt.

În iulie 2020, Autoritatea Judiciară a anunţat arestarea a doi suedezi, în cadrul destructurării unei ”bande internaţionale de traficanţi de droguri”, fără să le precizeze identitatea şi nici data în care au fost arestaţi.

Deschiderea procesului împotriva celor doi suedezi la Teheran are loc în contextul în care la Stockholm se desfăşoară, începând de la 10 august, procesul lui Hamid Noury, un fost cadru al sistemului judiciar iranian, judecat cu privire la ”crime de război” şi ”omoruri” în legătură cu presupusa sa implicare în execuţii în masă ale unor deţinuţi marxişti sau de stânga în vara lui 1988.

Hamid Noury este judecat în Suedia în virtutea competenţei universale a justiţiei suedeze cu privire la aceste capete de acuzare.

El a fost arestat în noiembrie 2019 pe Aeroportul Internaţional Stockholm-Arlanda, în cursul unei vizite în această ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.