O rachetă lansată din Liban a provocat joi după-amiază pagube importante în oraşul Kiryat Shmona din nordul Israelului, iar două persoane au fost rănite. Mişcarea palestiniană Hamas, cu baza în Fâşia Gaza, a revendicat atacul şi a spus că filiala sa din Liban a lansat în total 12 rachete asupra Israelului, relatează The Times of Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Imagini transmise în direct de televiziune din Kiryat Shmona au arătat mai multe maşini şi magazine în flăcări în urma impactului unei rachete.

Serviciul de ambulanţă Magen David Adom a anunţat că medicii săi tratează două persoane care au fost rănite. Este vorba de un tânăr de 25 de ani este în stare moderată din cauza schijelor, iar un bărbat de 40 de ani este rănit uşor în urma exploziei. Cei doi au fost transportaţi la spital.

Gruparea Hamas, cu sediul în Fâşia Gaza, a revendicat responsabilitatea pentru cel mai recent atac cu rachete din Liban asupra oraşului nordic Kiryat Shmona. Într-o declaraţie, Hamas afirmă că filiala sa din Liban a lansat 12 rachete.

Oraşul a fost în mare parte evacuat pe fondul atacurilor repetate ale Hezbollah şi ale facţiunilor palestiniene aliate din sudul Libanului.

Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat, la rândul lor, că efectuează lovituri împotriva "unei serii de situri Hezbollah" din Liban, după ce mai multe rachete au fost lansate spre nordul Israelului în decurs de o oră.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.