Doi poliţişti greci au fost răniţi uşor într-un atac comis de persoane necunoscute asupra unui comisariat în centrul Atemei, joi seara, declară surse din cadrul poliţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul nu a fost revendicat imediat, însă el intervine în urma unei manifestaţii la care au participat aproximativ 80 de persoane apropiate mediului anarhist împotriva dezvoltării platformei Airbnb în capitala greacă.

Atacatorii au atacat postul de poliţie al Acropolei, în apropiere de situl emblematic al capitalei, către ora locală 21.30 (şi ora României), aruncând cu pietre şi bucăţi de lemn către forţe de ordine, care au replicat cu gaze lacrimogene.

Doi poliţişti au fost răniţi uşor şi au fost transportai la un spital în capitala greacă, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Nicio arestare nu s-a operat pentru moment.

Acest incident intervine, de asemenea, la cinci zile după alegerea liderului conservator al Partidului Noua Democraţie (ND) Kyriakos Mitsotakis ca premier, care a promis în campania electorală să restabilească ordinea în cartierul anarhist şi alternativ al capitalei Exarchia şi să consolideze prezenţa poliţiei în acesta.

Duminică, două urne de vot au fost furate în cartierul Exarchia, iar acţiunea a fost revendicată de o grupare anarhistă. ”Acesta este un mesaj de bun venit din partea noastră adresat lui Kyriakos Mitsotakis şi Noii Democraţii, care au promis să termine cu noi”, a anunţat acasta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.