Doi poliţişti au fost agresaţi într-un atac cu armă albă, luni, în faţa unui comisariat, la Cannes, de către un bărbat, care a fost ”neutralizat” de un al treilea poliţist, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un poliţist de la Comisariatul din Cannes a fost rănit cu arma albă”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul francez de Interne Gérald Darmanin.

”Agresorul a fost neutralizat de către colegii săi. Mă duc imediat la faţa locului şi aduc toată susţinerea mea poliţiei naţionale şi oraşului Cannes”, a anunţat ministrul.

Faptele au avut loc luni dmineaţa, imediat după ora locală 6.35 (7.35, ora României), declară mai multe surse Le Figaro.

Un bărbat înarmat cu un cuţit s-a îndreptat către un vehicul de poliţie staţionat în faţa Comisariatului de Poliţie din Cannes.

Sub pretextul că cere informaţii, el a deschis portiera din spate a maşinii şi a aplicat trei lovituri de cuţit unui poliţist la nivelul toracelui.

Poliţistul a fost salvat de către vesta antiglonţ pe care o purta.

Atacatorul a ocolit vehculului şi a încercat să-l înjunghie pe şeful de la bord - pasagerul din faţă dreapta.

Însă atacatorul şi-a ratat ţinta, iar funcţionarul a fost atins pe bluzon.

Atacatorul a fost ”neutralizat” cu trei focuri de armă de către şofer - inclusiv două gloanţe în spate.

Grav rănit, atacatorul l-a invocat pe profet în mai multe rânduri, după care a fost ”neutralizat”.

Potrivit Le Figaro, atacatorul este un algerian - Lakhdar B. -, născut în 1984, care deţine un titlu de sejur italian. El ar fi sosit ilegal în Franţa în 2016 şi ar fi necunoscut serviciilor de poliţie şi justiţiei franceze.

Pista teroristă este studiată, a declarat Le Figaro o sursă apropiată dosarului.

Poliţia Judiciară dn Cannes a fost însărcinată cu ancheta.

”Un bărbat a agresat cu arma albă poliţişti în apropierea Comisariatului central din Cannes. Unul dintre agenţi a replicat cu arma de foc. Nu a murit nimeni, iar circumstanţele atacului sunt pe cale să fie elucidate. Susţin total forţele noastre de ordine”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter primarul Cannes David Lisnard.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.