Donald Trump, care a devenit marţi primul preşedinte american care s-a întâlnit cu un lider nord-coreean, a fost nominalizat de politicieni norvegieni drept candidat la Premiul Nobel pentru Pace din 2019, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele american „a făcut un pas important în direcţia dezarmării, păcii şi reconcilierii dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord”, a declarat Christian Tybring-Gjedde, membru al grupării de dreapta norvegiene Partidul Progresului, el fiind unul dintre doi politicieni norvegieni care l-au propus pe Trump.

Procesul de alegere a candidaţilor are loc în Norvegia iar nominalizările trebuie trimise comitetului Nobel înainte de februarie.

De asemenea, mai mulţi membri ai Congresului american l-au propus pe Trump pentru acelaşi premiu.

Trump şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un, au semnat un acord prin care Coreea de Nord promite că va lucra pentru dezarmarea nucleară completă a peninsulei coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.