Două persoane au fost ucise şi cel puţin 27 au fost rănite în urma atacurilor ruseşti din cursul nopţii, care au vizat Odesa şi Mikolaiv, pentru a treia noapte consecutivă, dar şi Harkovul, relatează The Guardian, care citează bilanţuri transmise de surse ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nouăsprezece persoane au fost rănite în oraşul-port Mikolaiv, iar în Odesa un agent de securitate a fost ucis şi cel puţin alte opt persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

De asemenea, o persoană a fost ucisă în bombardamente ruseşti în regiunea nord-estică Harkov, au declarat autorităţile regionale.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La rândul său, armata ucraineană a afirmat că a doborât cinci rachete de croazieră şi 13 drone de atac dintr-un total de 19 rachete de croazieră şi tot atâtea drone lansate de Rusia.

Postul public de televiziune al Ucrainei, Suspilne, a relatat că în Mikolaiv a fost lovită o clădire cu trei etaje, iar în oraş au mai fost avariate clădiri rezidenţiale şi 15 garaje.

În Odesa, o clădire administrativă a fost distrusă, iar mai multe case au fost avariate de suflul exploziei. În regiune au fost lovite mai multe depozite.

Pe de altă parte, guvernatorul din Odesa susţine că şi consulatul chinez din oraş a fost avariat. "Agresorul loveşte în mod deliberat infrastructura portuară. Au fost avariate clădirile administrative şi rezidenţiale, precum şi consulatul Republicii Populare Chineze. Acest lucru sugerează că inamicul nu acordă atenţie la nimic", a scris guvernatorul pe Telegram.

La începutul acestei săptămâni, Moscova a declarat că atacurile de marţi asupra oraşelor portuare ucrainene reprezintă un răspuns la explozia care a avariat podul Kerci, folosit pentru transportul de provizii militare ruseşti din Rusia continentală către peninsula Crimeea, atac pe care Moscova l-a pus pe seama Kievului.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un filmuleţ cu urmările atacurilor şi a prezentat condoleanţe victimelor din atacurile de joi. "Odesa. Mikolaiv. Teroriştii ruşi îşi continuă încercările de a distruge viaţa ţării noastre. Dar statul malefic nu are rachete mai puternice decât voinţa noastră de a salva vieţi, de a ne sprijini reciproc şi de a învinge", a scris Zelenski pe reţelele sociale.

După atacuri, consilierul prezidenţial ucrainean Andri Iermak a făcut un nou apel pentru sancţiuni mai dure împotriva Rusiei şi pentru mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina, scriind pe Twitter: "Trebuie să ne unim împotriva răului rusesc. Economia Rusiei ar trebui să sufere o lovitură devastatoare ca urmare a sancţiunilor, complexul militar-industrial ar trebui să fie limitat în capacitatea sa de a produce arme, iar Ucraina ar trebui să primească mai multe arme pentru apărarea cerului şi pentru acţiuni ofensive".
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.