Două persoane, inclusiv atacatorul, au fost ucise într-un schimb de focuri de armă miercuri în faţa consulatului SUA la Jeddah, în vestul Arabiei Saudite, au anunţat autorităţile regatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"La ora locală 18.45 (15.45 GMT), un bărbat a ajuns cu maşina în faţa clădirii consulatului şi a coborât din maşină cu o armă în mână", a declarat agenţia oficială saudită SPA, citând un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Forţele de securitate au reacţionat (...) rezultând un schimb de focuri care l-a ucis pe atacator", a adăugat acesta.

Un agent de securitate privat de la consulat, un cetăţean nepalez, a murit de asemenea în urma rănilor suferite.

Niciun american nu a fost rănit în atac, deoarece consulatul a fost izolat corespunzător, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, care a prezentat condoleanţe rudelor gardianului ucis.

Consulatul SUA din oraşul Jeddah, situat la Marea Roşie, a fost subiectul unor atacuri în trecut, inclusiv la 4 iulie 2016, când un individ s-a aruncat în aer în ziua comemorării independenţei SUA.

Drumurile care duc la consulat, în cartierul Nabeed, au fost închise timp de mai bine de un an, înainte ca reprezentanţa diplomatică să fie transferată în cartierul Al-Muhammadiyah, mai puţin populat.

Un alt atac a avut loc în decembrie 2004, soldat cu cinci morţi.

Incidentul de miercuri a avut loc în contextul în care Arabia Saudită găzduieşte Marele Pelerinaj Musulman, care a reunit peste 1,8 milioane de credincioşi la Mecca, un oraş situat la aproximativ 70 de kilometri de Jeddah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.