Doi palestinieni, suspectaţi de armata israeliană că şi-ar fi "ameninţat" soldaţii, au fost ucişi într-un atac aerian în apropiere de Tulkarem, în Cisiordania ocupată, a anunţat joi ministerul sănătăţii al Autorităţii Palestiniene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata israeliană a anunţat la scurt timp după miezul nopţii (22:00 GMT) că desfăşoară o operaţiune în tabăra de refugiaţi palestinieni Nour Shams, care se învecinează cu oraşul Tulkarem, în nord-vestul Cisiordaniei ocupate.

"În timpul operaţiunii, un avion a lovit doi terorişti care reprezentau o ameninţare pentru forţele noastre", a precizat armata israeliană într-un scurt mesaj. 

Ministerul Sănătăţii al Autorităţii Palestiniene, care are sediul în Cisiordania ocupată, a confirmat că doi palestinieni au fost ucişi de focuri de armă israeliene în tabăra Nour Shams, iar rămăşiţele lor au fost transferate la un spital din Tulkarem.

Anterior, miercuri, trei palestinieni, inclusiv un comandant al Jihadului Islamic, au fost ucişi într-un atac israelian asupra unei maşini în Jenin, un bastion al facţiunilor armate palestiniene din nordul extrem al Cisiordaniei.

În cursul serii, câteva sute de persoane, inclusiv tineri înarmaţi cu puşti automate şi trăgând rafale în aer, au participat la funeraliile celor trei bărbaţi în tabăra de refugiaţi adiacentă oraşului, potrivit jurnaliştilor AFP.

Violenţele s-au intensificat în Cisiordania, teritoriu ocupat de Israel din 1967, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de un atac asupra teritoriului israelian de către comandouri islamiste infiltrate din Fâşia Gaza.   

Potrivit Autorităţii Palestiniene, cel puţin 430 de palestinieni au fost ucişi de soldaţi sau colonişti israelieni de la acea dată, iar alte mii au fost arestaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.