Doi militari au fost ucişi, iar altul a fost rănit, miercuri, într-un atac armat într-un poligon de tragere al armatei, la Gifu, în centrul Japoniei, al cărui presupus autor a fost arestat, anunţă autorităţile japoneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un membru al Forţelor de Autoapărare a deschis focul în poligonul de tragere Hino”, către ora locală 9.00 (3.00, ora României), iar ”trei membri ai Forţelor de Autoapărare au fost răniţi”, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului, Hirokazu Matsuno.

El a anunţat că un suspect a fost arestat.

Postul public de televiziune NHK a anunţat că suspectul este un tânăr în vârstă de mai puţin la 20 de ani, membru al Forţelor de Autoapărare, care a deschis focul cu armă automată.

Crime violente sunt rare în Japonia, însă mai multe atacuri au şocat ţara în ultimul an - inclusiv asasinarea prin împuşcare a fostului premier Shinzo Abe la un miting într-o campanie electorală.

În aprilie, actualul premier Fumio Kishida a fost ţinta unui atac cu un dispozitiv exploziv, tot într-o campanie electorală, însă a scăpat teafăr.

Securitatea a fost consolidată în urma acestor incidente, iar câteva mii de poliţişti au fost desfăşuraţi în perioada în care Japonia a făzduit, luna trecută, un summit G7 la Hiroshima.

Luna trecută, poliţia a arestat un bărbat acuzat de uciderea a patru persoane - inclusiv doi poliţişti - într-un atac cu un cuţit şi cu o armă de foc la Nagano, la vest de Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.