Doi militari indonezieni au fost condamnaţi la şapte luni de închisoare, după ce au fost găsiţi vinovaţi de faptul că au întreţinut relaţii sexuale, interzise în armată şi şi considerate ”nepotrivite”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi militari, recrutaţi în 2021 şi cantonaţi pe Insula Java, au fost daţi totodată afară din Forţele armate, potrivit hotărârii unui tribunal militar datată la 9 noiembrie.

Relaţiile sexuale între bărbaţi sunt interzise în armata indoneziană, însă ele rămân legale în această ţară, cu cea mai mare populaţie musulmană din lume - cu excepţia provinciei rigoriste Aceh.

Comunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) este supusă însă unor discriminări importante în Indonezia, iar homosexuali indonezieni au fost arestaţi cu privire la încălcarea legii împotriva pornografiei.

”Actele sexuale deviante cu persoane de acelaşi sex comise de către acuzaţi erau foarte nepotrivite, pentru că, în calitate de militari, ei trebuiau să dea un exemplu” restului populaţiei, se arată în hotărâre.

”Faptele acuzaţilor sunt contrare legii şi tutror regulilor religioase”, se arată în document.

Curtea Supremă a publicat această hotărâre săptămâna trecută, însă ea a fost mediatizată marţi de site-ul de ştiri local Detik.

În 2020, Amnesty International a înregistrat concedierea a cel puţin 15 membri ai armatei sau poliţiei, din cauza întreţinerii de relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex în ultimii ani.

”Este o tendinţă în creştere în rândul forţelor armate şi poliţiei în ultimii ani. Unii dintre membrii acestora sunt demişi şi trimişi în justiţie din cauza a ceea ce sunt, a celor pe care-i iubesc sau a celor faţă de care sunt atraşi”, denunţă directorul Amnesty International în Indonezia, Usman Hamid.

Unii lideri politici alimentează ura prin stigmatizarea minorităţilor, de exemplu comunitatea gay, acuză el.

Cazul celor doi militari este doar ”vârful aisbergului”, avertizează el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.