Doi lei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus la Etawah Safari Park, în statul indian Uttar Pradesh, au anunţat reprezentanţi ai parcului, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi lei au fost testaţi după ce s-a descoperit că aveau temperatura corporală ridicată.

Animalele sunt în stare stabilă şi în izolare, iar starea lor este monitorizată.

Anunţul de la Etawah Safari Park vine la câteva zile după ce la Parcul Zoologic Nehru, tot în India, s-au înregistrat opt cazuri de infectare cu coronavirus la lei. Leii respectivi, patru masculi şi patru femele, s-au infectat cu o variantă veche a virusului, potrivit The New Indian Express.

Ministerul Mediului, Pădurilor şi Schimbărilor Climatice a anunţat anterior că având în vedere experienţa cazurilor altor animale testate pozitiv cu Covid-19 la grădini zoologice din lume, nu există “dovezi factuale că animalele pot transmite virusul oamenilor”.

Parcul safari Etawah este închis vizitatorilor de o perioadă din cauza creşterii numărului de cazuri de coronavirus în statul Uttar Pradesh.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.