Doi fraţi adolescenţi - Ty Reik McCullough, în vârstă de 17 ani şi Travis McCullough, în vârstă de 16 ani - au fost arestaţi şi inculpaţi cu privire la crime în statul american Alabama (sud), în urma unor tiruri la o petrecere la o zi de naştere, în weekend, un atac armat soldat cu patru morţi şi peste 30 de răniţi, anunţă autorităţile locale, relatează AFP,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ty Reik McCullough şi Travis McCullough au fost arestaţi şi inculpaţi de crimă, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, un purtătot de cuvânt al Poliţieidin Albama, sergentul Jeremy Burkett.

Cei doi adolescenţi, originari din oraşul Tuskegee, situat la aproximativ 60 de kilometri est de capitala statului, au fost plasaţi în detenţie marţi seara, a precizat el.

Ei urmează să fie prezentanţi în justiţie ca adulţi, a anunţat procurorul general Mike Segrest.

Patru răniţi internaţi la spital se aflau în continuare în stare gravă, a precizat procurorul.

Sâmbătă, o petrecere de ziua de naştere a unei adolescente, care-şi aniversa împlinirea vârstei de 16 ani, în orăşelul Dadeville, a degenerat după tragerea unor focuri de armă în care au fost ucişi patru tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 23 şi au fost rănite alte 32 de pesoane.

Între morţi se află Philstavious Dowdell, fratele mai mare al tinerei care-şi serba ziua de naştere.

Philstavious Dowdell, în vârstă de 18 ani, era un atlet împlinit, care a primit o bursă pentru a juca fotbal american la Universitatea Jacksonville State.

Petrecerea a degenerat după ce mama tinerei sărbătorite le-a spus invitaţilor că a aflat că unele persoane erau înarmate şi le-a cerut să plece, scrie presa americană.

Autorităţile nu au dat deocamdată nicio informaţie despre mobilul atacatorilor.

În pofida vârstei victimelor şi circumstanţelor tragice, acest atac armat nu a făcut titluri mari în Statele Unite şi a provocat relativ puţine reacţii politice, după ce preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat emoţia cu privire la faptul că America a fost ”din nou îndoliată” de tiruri de arme de foc.

Cu doar câteva zile mai înainte, un tânăr a ucis cinci persoane într-o bancă, în Kentucky.

Repetarea dramelor de acest fel consolidează un fel de fatalism în opinia publică.

Statele Unite - în care numărul armelor de foc este mai mare decât al locuitorilor - plăteşte un tribut greu al răspândirii armamentului.

Nivelul morţilor din cauza armelor de foc - foarte mare - nu are comparaţie cu cel din celelalte ţări dezvoltate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.