Doi cetăţeni francezi şi un belgian reţinuţi în Iran au fost acuzaţi de spionaj şi de acţiune împotriva intereselor naţionale, a declarat marţi un purtător de cuvânt al sistemului judiciar iranian, citat de agenţia locală SNN, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Agenţia semi-oficială iraniană nu a precizat identitatea celor trei persoane inculpate şi nici data punerii lor sub acuzare.

Autorităţile iraniene au intensificat arestarea cetăţenilor străini sau cu dublă cetăţenie în ultimele luni, acuzând ţările occidentale că încurajează revolta poporului iranian de la moartea în arest a Mahsei Amini, o tânără iraniană de etnie kurdă arestată pentru că nu purta corespunzător vălul pe cap.

Protestele au marcat una dintre cele mai curajoase sfidări la adresa conducerii ţării, de la revoluţia islamică din 1979, şi au atras iranieni din toate categoriile sociale.

Iranul a încercat de cel puţin zece ori să răpească sau să ucidă cetăţeni britanici, declară şeful spionajului de la Londra
CITEȘTE ȘI Iranul a încercat de cel puţin zece ori să răpească sau să ucidă cetăţeni britanici, declară şeful spionajului de la Londra

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.