Eurodeputatul belgian Marc Tarabella nu a declarat o călătorie plătită de Qatar, a recunoscut duminică avocatul său, la câteva zile după ce colega sa Marie Arena a vorbit despre o situaţie similară privind o călătorie în emirat, în plin scandal de corupţie în Parlamentul European, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce au inculpat patru persoane pentru presupuse fapte de corupţie în beneficiul Qatarului, autorităţile juudiciare begiene au a cerut ridicarea imunităţii lui Marc Tarabella, apropiat al lui Pier-Antonio Panzeri, fost eurodeputat italian aflat în centrul scandalului, de la domiciliul căruia s-au confiscat 600.000 de euro.

Tarabella, a cărui locuinţă a fost de asemenea percheziţionată, neagă orice implicare, dar alesul socialist recunoaşte că a făcut în februarie 2020 o călătorie plătită de Qatar fără să o declare Parlamentului, cum ar fi trebuit.

“A fost invitat (...) la un congres. Organizaţia a fost cea care a plătit”, a declarat avocatul Maxim Töller pentru RTL. “Încă nu a declarat-o (...). A plecat apoi în Ghana, apoi a avut Covid. Va regla situaţia. Nu este nimic ilegal în a face o călătorie plătită de o organizaţie”, a precizat avocatuul.

Marc Tarabella subliniase în noiembrie “evoluţia pozitivă” în ceea ce priveşte drepturile în Qatar.

Miercuri, eurodeputata socialistă belgiană Marie Arena a recunoscut, de asemenea, că a omis să declare o misiune în Qatar în mai 2022, plătită de emirat, dând vina pe secretariatul său pentru această omisiune.

Ea a demisionat din funcţia de preşedinte al Subcomisiei pentru drepturile omului a Parlamentului European, deţinută anterior de Pier-Antonio Panzeri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.