Doi copii cu dublă cetăţenie, israeliană şi maghiară se numără printre ostaticii Hamas eliberaţi duminică, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook, conform MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Astfel, cei trei ostatici maghiari care au fost incluşi în categoria celor care urmează să fie eliberaţi - femei şi copii -  în cadrul acordului dintre Israel şi Hamas, şi-au recăpătat libertatea, a scris şeful diplomaţiei ungare.

“Mi-am exprimat mulţumirile faţă de omologul meu, ministrul de stat din Qatar, pentru că a contribuit la eliberarea ostaticilor maghiari, aşa cum au promis”, a mai adăugat Péter Szijjártó.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor israeliene, un total de 14 israelieni – inclusiv un cetăţean cu dublă cetăţenie ruso-israeliană – şi 3 thailandezi au fost predaţi Crucii Roşii Internaţionale. Potrivit organizaţiei umanitare, ostaticii eliberaţi sunt în stare bună de sănătate. Cel de-al treilea grup de ostatici este format din 9 copii, 2 mame, 2 femei în vârstă şi un bărbat.

Cele două fete, Ella, în vârstă de 8 ani, şi Dafna Elyakim, în vârstă de 15 ani, care au şi cetăţenie maghiară, se aflau în primul weekend din octombrie împreună cu tatăl lor în kibutzul Nahal Oz când atacatorii Hamas au invadat sudul Israelului. Teroriştii l-au ucis pe tatăl lor, Noam, pe partenera acestuia, Dikla, şi pe fiul de 17 ani al acesteia, Tomer.

Mama fetelor, Majan Zin, cetăţean maghiar, a luptat de atunci pentru eliberarea lor, oferindu-se chiar să ia locul fetelor printre ostatici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.