Doi combatanţi sirieni pro-Hezbollah au fost ucişi, sâmbătă, în lovituri israeliene asupra unor situri aparţinând mişcării armate libaneze aliate cu mişcarea palestiniană Hamas în apropiere de capitala siriană Damasc, a declarat pentru AFP Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Doi combatanţi sirieni care lucrau pentru Hezbollah au fost ucişi şi alţi şapte (...) au fost răniţi în atacuri aeriene israeliene asupra unor situri ale Hezbollah în apropiere de Sayyida Zeinab", a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDH, un ONG care dispune de o vastă reţea de surse în Siria.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria vecină de la începutul războiului civil din ţară, în 2011, vizând poziţii ale armatei siriene şi grupuri afiliate Iranului, precum Hezbollahul libanez.

Aceste atacuri s-au intensificat de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, la 7 octombrie, declanşat de un atac sângeros al mişcării islamiste pe teritoriul israelian.

Directorul OSDH a declarat anterior pentru AFP că Israelul a lovit "ţinte ale Hezbollah" în regiunea Sayyida Zeinab, la sud de Damasc.

Ministerul sirian al Apărării a afirmat, de asemenea, că Israelul a lovit în apropiere de capitala siriană, iar un jurnalist AFP la Damasc a relatat că a auzit bombardamente.

"În jurul orei 01:35 (22:35 GMT) astăzi (sâmbătă), inamicul israelian a efectuat un atac aerian din Golanul sirian ocupat, vizând anumite puncte din apropierea oraşului Damasc', a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat, fără a menţiona victime.

Televiziunea de stat siriană anunţase o "agresiune israeliană în apropierea capitalei".

Întrebată de AFP în legătură cu aceste lovituri, armata israeliană nu a reacţionat imediat.

La 8 noiembrie, trei combatanţi pro-iranieni au fost ucişi în lovituri israeliene împotriva poziţiilor Hezbollahului libanez.

La 26 noiembrie, aeroportul din Damasc a fost din nou ţinta unor lovituri aeriene israeliene care l-au scos din funcţiune, la câteva ore după ce zborurile fuseseră reluate după ce fuseseră suspendate în urma unor atacuri similare în octombrie.

Israelul comentează rareori operaţiunile sale în Siria, dar afirmă că doreşte să împiedice Iranul, inamicul său jurat, să se impună la porţile sale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.