Două persoane cu domiciliul în regiunea pariziană, suspectate de o legătură cu atentatul de la 16 octombrie de la Bruxelles, soldat cu doi morţi, au fost inculpate cu privire la ”asociere teroristă criminală de răufăcători” şi ”complicitate la asasinat în legătură cu o întreprindere teroristă” şi încarcerate a anunţat marţi Parchetul Naţional Antiterorist (PNAT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PNAT a cerut să fie plasaţi în detenţie provizorie.

Investigaţii ”continuă în vederea unei precizări a legăturilor” celor doi inculpaţi cu Abdesalem Lassoued, un tunisian radicalizat în vârstă de 45 de ani, care a ucis doi suedezi veniţi să susţină echipa naţională de fotbal la un meci.

Atacatorul care era vizat de peste un an de o cerere de extrădare în Tunisia, a fost ucis prin împuşcare, la 17 octombrie, de către poliţia belgiană.

În urma unor informaţii ”transmise de către autorităţile judiciare belgiene”, PNAT a deschis la 17 octombrie 2023 o anchetă cu privire la asociere teroristă criminală de răufăcători.

Joi, patru persoane ”susceptibile de legături cu autorul atentatului” au fost arestate în regiunile Loire-Atlantique, Maine-et-Loire şi în regiunea pariziană.

Două dintre aceste persoane, cu reşedinţa în vestul Franţei, au fost au fost eliberate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.