Doi avocaţi ai opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi au fost puşi de Ministerul rus de Interne pe lista persoanelor căutate, a anunţat vineri presa de stat de la Moscova, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unul dintre avocaţi, Olga Mihailova, a fost acuzată în absenţă de extremism după ce a fugit din Rusia. Celălalt avocat, Aleksandr Fedulov, a declarat, de asemenea, anul trecut, că a părăsit ţara.

Alţi trei avocaţi ai lui Navalnîi au fost arestaţi în octombrie sub suspiciunea de apartenenţă la un "grup extremist".

Susţinătorii lui Navalnîi spun că autorităţile îi vizează pe avocaţii săi pentru a spori izolarea acestuia în închisoare, unde execută sentinţe care totalizează peste 30 de ani.

Navalnîi însuşi a fost mutat într-o colonie penală îndepărtată, la nord de Cercul Polar, în decembrie anul trecut, în condiţiile în care la mijlocul lunii martie au loc alegeri prezidenţiale în urma cărora Vladimir Putin îşi va asigura încă un mandat de şase ani la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.