Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu afirmă, la împlinirea a doi ani de la declnaşarea războiului din Ucraina, că în aceşti ani, Moldova a înţeles pe viu importanţa păcii şi a libertăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi se fac doi ani de la începutul războiului Rusiei în Ucraina, doi ani în care, zilnic, în ţara vecină sunt bombardate spitale, grădiniţe, magazine, blocuri de locuit, biserici. Azi marcăm doi ani de teroare, dar marcăm şi doi ani de rezistenţă", afirmă Maia Sandu.

Ea a subliniat că de doi ani Ucraina stă dreaptă şi demnă şi prin eroismul ucrainenilor - militari şi civili - apără libertatea întregului continent european şi pacea în Republica Moldova. Moldovenii le sunt recunoscători ucrainenilor pentru curajul lor extraordinar.

„În aceşti doi ani, Moldova a înţeles pe viu importanţa păcii şi a libertăţii. Moldova şi-a arătat sieşi şi lumii întregi că alege viaţa şi că va sări mereu în ajutor celor aflaţi la nevoie. Moldovenii vor să trăiască în bună înţelegere şi noi vom face tot ce ne stă în puteri ca în ţara noastră să fie pace", a punctat preşedintel Republicii Moldova Maia Sandu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.