Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri că, prin expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni, Rusia a răspuns simetric la acţiunile guvernării de la Chişinău care nu ţine cont de interesele cetăţenilor săi, relatează Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Timp de 25 de ani, istoria relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu s-a aflat niciodată „pe marginea prăpastiei” cum este la moment. Iată la ce duc deciziile iresponsabile şi acţiunile guvernului moldovenesc şi a majorităţii parlamentare care nu sunt adoptate în interesele poporului său, ci reieşind din interesele geopolitice ale curatorilor occidentali. În următoarele zile voi avea întâlniri, la diferite nivele cu autorităţile Federaţiei Ruse. Sper că nu vor urma şi alte acţiuni de ordin economic şi social din partea Rusiei. Totul depinde de Chişinău”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a subliniat că, „în cazul în care Guvernul va continua să tensioneze relaţia moldo-rusă, să provoace ruperea relaţiilor cu partenerul nostru strategic principal - Federaţia Rusă, cuvântul va rămâne după noi, poporul Republicii Moldova”.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunţat miercuri expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni. Potrivit comunicatului de presă al Ministerului de Externe de la Moscova, ministrul-consilier pe politică de la Ambasada R.Moldova, Nicolae Mîinea, a fost invitat pentru ai înmâna nota care vine drept răspuns la expulzarea celor cinci diplomaţi ruşi din R.Moldova.

În decurs de 72 de ore, persoanele vizate trebuie să părăsească teritoriul Federaţiei Ruse.

Rusia şi-a exprimat speranţa că autorităţile de la Chişinău vor conştientiza astfel cât de nepotrivite şi distructive sunt astfel de acţiuni în relaţie cu Federaţia Rusă.

Diplomaţia de la Moscova notează că măsurile întreprinse de Republica Moldova vin în contradicţie cu principiile de parteneriat şi încredere reciprocă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.