Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a pus la îndoială vineri, într-un discurs rostit la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, beneficiile integrării europene, în condiţiile în care Marea Britanie a decis să părăsească blocul comunitar, relatează Radio Chişinău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Oamenii de rând se întreabă foarte des: de ce să ne grăbim să prindem un tren care pierde vagoane? Brexit. Hai să vedem ce se întâmplă", a spus Igor Dodon.

Potrivit paginii sale de Facebook, liderul de la Chişinău a subliniat la Forum că ţara sa ar trebui să ia în calcul principiile suveranităţii economice. “Vom construi ţara noastră, viitorul nostru, pe baza intereselor noastre naţionale şi intereselor cetăţenilor noştri şi agenţilor noştri economici”, a scris Dodon.

El a insistat că Republica Moldova nu va construi o relaţie cu cei care vor să impună ceva străin. “Veniţi în vizită, suntem oameni ospitalieri, dar nu ne obligaţi să vă adoptăm legile şi valorile”, a adăugat politicianul.

Preşedintele Republicii Moldova participă la Forumul Economic de la Sankt Petersburg, alături de omologul său rus Vladimir Putin şi de cancelarul austriac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.