Rusia a suferit pierderi ”semnificative” ale trupelor sale în Ucraina, ceea ce reprezintă ”o tragedie uriaşă” pentru ţară, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, joi, într-un interviu pentru Sky News, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă retragerea trupelor ruse din Kiev şi din apropiere ar putea fi privită drept ”o umilinţă” pentru Kremlin, Peskov a spus că folosirea acestor cuvinte ar fi ”o înţelegere greşită a situaţiei”.

”Avem pierderi semnificative de trupe şi este o tragedie uriaşă pentru noi”, a recunoscut, totuşi, oficialul rus, adăugând că motivul retragerii armatei ruse din regiunile Kiev şi Cernihiv a fost ”un act de bunăvoinţă în timpul negocierilor dintre delegaţiile ucrainene şi ruse”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menţionat că Moscova a procedat astfel ca ”să îndepărteze tensiunea din acele regiuni, pentru a arăta că Rusia este cu adevărat pregătită să creeze condiţii confortabile pentru continuarea negocierilor”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.