Emmanuel Macron a discutat la telefon cu omologul său american Donald Trump despre Siria, Iran şi NATO şi urmează să se întâlnească înaintea summitului NATO prevăzut la 4 decembrie la Londra, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Excelentă discuţie în această (luni) seara la telefon cu preşedintele @realDonaldTrump: Siria, Iran, NATO. Multe convergenţe au fost evocate şi ne vom vedea înaintea summitului NATO la Londra”, a anunţat luni pe Twitter şeful statului francez.

Emmanuel Macron a declarat la 7 noiembrie, într-un interviu acordat The Economist, că el consideră că NATO se află stare de ”moarte cerebrală”.

Aceste declaraţii au fost minimalizate de către secretarul de Stat american Mike Pompeo care a apreciat că NATO rămâne ”istoric unul dintre parteneriatele strategice cele mai importante”.

Donald Trump îl primeşte joi pe secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, cu care urmează să discute despre ”progresele” realizate de către statele membre NATO în ”creşterea bugetului lor al Apărării şi asigurarea împărţirii unei poveri mai echitabile”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.