Ravagiile făcute de coronavirus în azile, care reprezintă până la jumătate dintre decesele înregistrate în unele ţări europene, sunt "o tragedie umană inimaginabilă", a afirmat joi directorul OMS Europa, conform AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În aceste unităţi, situaţia este "profund îngrijorătoare", a declarat Hans Kluge în timpul unei conferinţe de presă online, organizată la Copenhaga, sediul diviziei pentru Europa a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). 

Potrivit calculelor preliminare ale instituţiei, "până la jumătate dintre decesele de Covid-19 au fost raportate în centrele de îngrijire de lungă durată", a spus el. 

Astfel, la 13 aprilie, printre cele 444 de decese înregistrate în Irlanda, 55,2% au fost în acest tip de centru. La 15 aprilie, Franţa raporta că 49,4% dintre victime erau din Ehpad, potrivit cifrelor comunicate de OMS pentru AFP. 

Pentru Kluge, "există o nevoie imediată şi urgentă de a regândi şi adapta funcţionarea" acestor centre în faţa epidemiei.                

Este vorba în special de a creşte numărul testărilor, de a echipa mai bine cadrele medicale şi de a organiza unităţi speciale pentru bolnavii de Covid-19, înainte chiar de apariţie primelor cazuri. 

Pentru că, a subliniat acesta, "chiar şi la persoanele vârstnice care sunt fragile şi trăiesc cu mai multe boli cronice, mulţi au şanse mari de a-şi reveni dacă sunt bine îngrijite".                

Aproape jumătate dintre cazurile declarate de Covid-19 în lume au fost înregistrate în Europa de OMS,  care se întinde de la Atlantic la Pacific şi cuprinde 53 de ţări. 110.000 de persoane au murit în Europa din cauza Covid-19.       

Instituţia din cadrul ONU este îngrijorată de o creştere a cazurilor în partea orientală din zona sa, în special în Rusia, Turcia şi Ucraina. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.