Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le-a cerut companiilor din industria farmaceutică să pună la dispoziţie spaţii pentru o producţie cât mai mare de vaccinuri anti-Covid, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adhanom Ghebreyesus a afirmat, în conferinţa de presă de la Geneva, că aproape 130 de ţări cu o populaţie de 2,5 miliarde de persoane trebuiau să administreze o singură doză de vaccin şi a reamintit de pledoaria sa pentru ca naţiunile bogate să împartă dozele cu ţările mai sărace după ce au vaccinat lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele în vârstă.

"Dar avem nevoie de o creştere masivă a producţiei", a spus directorul general al OMS. "Săptămâna trecută, Sanofi a anunţat că şi-ar pune la dispoziţie infrastructura de producţie pentru a susţine producţia vaccinului Pfizer/ BioNTech. Solicităm şi altor companii să-i urmeze exemplul". 

Producătorul francez Sanofi a anunţat săptămâna trecută că va ambala milioane de doze din vaccinul Pfizer din iulie, cu scopul de a ajuta la furnizarea a peste 100 de milioane de doze în acest an de la fabrica sa din Germania pentru a satisface cererea masivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.