Directorul agenţiei britanice de spionare a comunicaţiilor a anunţat că demisionează, după doar doi ani de mandat, din motive personale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Hannigan, directorul Cartierului General al Comunicaţiilor Guvernului (Government Communications Headquarters, GCHQ) l-a informat luni pe ministrul britanic de Externe Boris Johnson în legătură cu decizia de a demisiona.

Directorul GCHQ, în vârstă de 51 de ani, a declarat că a ”avut şansa să joace un rol extraordinar în serviciul public în ultimii 20 de ani”.

Însă, a adăugat el, ”ei au luat o mare parte familiei mele, mereu răbdătoare şi înţelegătoare, iar acum este moementul potrivit al unei schimbări de direcţie”.

Hannigan a fost directorul general pentru Apărare şi Informaţii secrete la Foreign Office înainte să preia conducerea GCHQ.

El a anunţat că va rămâne în post până va fi găsit un succesor şi a adăugat că îşi doreşte o nominalizare până la marcarea unui secol de la înfiinţarea GCHQ în 2019.

”Sunt mândru de eforturile operaţionale neobosite, timp de 24 de ore (pe zi), împotriva terorismului, infracţionalităţii şi multor altor ameninţări la adresa securităţii naţionale”, a scris Hannigan.

”În pofida faptului că această muncă trebuie să rămână secretă, veţi afla câte vieţi au fost salvate în această ţară şi în străinătate prin activitatea GCHQ”, a adăugat el.

Hannigan a preluat conducerea GCHQ într-o perioadă în care agenţia era dur criticată, în urma dezvăluirilor fostului contractor al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA) Edward Snowden cu privire la amploarea supravegherii americano-britanice la nivel mondial.

În mandatul lui Hannigan, GCHQ şi-a intensificat prezenţa publică prin campanii de recrutare atractive şi a consolidat eforturile Marii Britanii în lupta împotriva infracţionalităţii cibernetice şi războiului cibernetic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.